Skip to main content
Kinderen en jongeren in de Dorpskerk

Kinderen & jongeren

In de Dorpskerk

Kinderen en jongeren zijn volwaardige leden van onze gemeente.
Zij hebben recht op een eigen, veilige plek.

Kinderen, tieners en jongvolwassenen zijn belangrijk in onze gemeente. Voor alle leeftijdsgroepen zijn er activiteiten, zowel tijdens de diensten als doordeweeks. Zo kunnen zij leeftijdsgenoten leren kennen, steun ervaren, vriendschappen sluiten en van elkaar leren over hoe je je geloof vormgeeft op school, in je studie, op je werk en thuis.

Kinderen

Crèche tijdens de kerkdienst

Ouders van kinderen tot 4 jaar kunnen hun kind(eren) naar de crèche brengen, zodat zij zelf de kerkdienst in de Dorpskerk kunnen bijwonen.

De crèche bevindt zich in de benedenzaal van Zalencentrum Rehoboth (Wilhelminastraat 2, tegenover de kerk). Vanaf 9:30 uur kun je je kinderen daar brengen.

De leiding bestaat voor het grootste deel uit ouders/verzorgers van kinderen die naar de crèche komen. Samen met tieners en jongvolwassenen zorgen zij voor uw kind(eren) op de crèche.

Informatie

Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Lourine Maas of Bianca Stolk

Kindermoment en kinderkerk
Kindermoment en kinderkerk in de Dorpskerk

In de morgendiensten is er voor kinderen die op de basisschool zitten (groep 1 t/m 8) een bijzonder moment in de kerkdienst. De kinderen komen dan naar voren voor een gesprek met de predikant.

Samen met de leiding gaan de kinderen naar de kinderkerk (in de benedenzaal van Zalencentrum Rehoboth, Wilhelminastraat 2, tegenover de kerk). Aan het eind van hun dienst in de kinderkerk (vóór het collectemoment) komen de kinderen met de leiding weer terug in de Dorpskerk.

De kinderkerk werkt met drie groepen. De kinderen van groep 1/2/3 en 4/5 en 6/7/8 zitten bij elkaar. De kinderen luisteren naar een verhaal, praten erover, zingen met elkaar en maken daarna vaak nog een verwerking of doen een spel. Bij elke groep is er iemand van de leiding die vertelt en er is iemand om te helpen.

Op de zondag van de jeugddienst blijven de kinderen van groep 6/7/8 de hele dienst in de kerk. Ze kunnen dan opdrachtjes maken uit een boekje.

Ook werken we als kinderkerk mee aan enkele gezinsdiensten, bijvoorbeeld in de advents- en lijdenstijd. Op kerstavond hebben we ons eigen kerstfeest in de Dorpskerk.

Als je kind van groep 8 naar het voortgezet onderwijsl gaat, wordt er afscheid genomen in de kinderkerk.

Na de kinderkerk is je kind dan van harte welkom bij de tienerkerk (3e zondag van de maand) en natuurlijk ook in de kerk!

Informatie

Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Josca Punt

Salvo

Ben jij tussen 6 en 11 jaar? Dan hebben we een leuke club voor je!

Ontmoeten

ledere donderdagavond ontmoeten we elkaar in de jeugdruimte van Rehoboth van 18:45 tot 19:45 uur. We zingen, dansen en springen.
Daarnaast luisteren we naar verhalen, maken we mooie knutsels en doen we spelletjes. En als afsluiting van ieder seizoen gaan we met elkaar op kamp met de leukste leiding van het seizoen! Heb je zin om een keertje mee te doen? Kom gerust een keertje kijken! Vriendjes en vriendinnetjes zijn ook van harte welkom bij Salvo.

Informatie

Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Cari Wijnia

Tentweek

Alle kinderen in de basisschoolleeftijd zijn van harte welkom in herfstvakantie voor de Tentweek in Zalencentrum Rehoboth. 

De tentweek wordt afgesloten met een feestelijke dienst op zondagmorgen in de Dorpskerk of in De Ark. 

Voor de tentweek zijn veel vrijwilligers nodig.

Als je vragen hebt of als je wilt helpen kun je je hier aanmelden: Informatie Tentweek of bezoek de website www.tentweekberkel.nl

Jongeren

Tienerkerk
Tienerkerk in de Dorpskerk

Iedere derde zondag van de maand komen we als tienerkerk samen in Rehoboth of bij mooi weer buiten.
Om 9.45 uur starten we door met elkaar te ontbijten en daarna beginnen we met het programma.

Er komen gedurende het jaar verschillende onderwerpen aan bod. Bij een gekozen onderwerp lezen we een bijbeltekst, kijken we een filmpje, voeren we een gesprek, is er een verwerking en krijgen de tieners een opdracht mee om eens over na te denken. We voeren opdrachten uit met de hele groep, maar ook in kleinere groepjes.

Alle tieners die naar het voortgezet onderwijs gaan zijn van harte welkom.
We starten in Zalencentrum Rehoboth (tegenover de kerk) en komen samen met de kinderen van de kinderkerk en de crèche terug naar de kerk om de dienst met de hele gemeente af te sluiten.

Informatie

Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Sonja Schippers

Tienerclub DC'90
Tienerclub in de Dorpskerk

Dé jeugdclub voor tieners van 11 tot 17 jaar! Jullie zijn welkom op zaterdagavond in de jeugdruimte van Rehoboth van 19.30 tot 21.30 uur.

Naast de thema-avonden waar we met elkaar over verschillende thema's nadenken, doen we ook veel spelletjes, (Kahoot-)kwisjes en tafelvoetbal. Naast de avonden in Rehoboth gaan we regelmatig met z'n allen schaatsen, zwemmen, lasergamen, voetballen, bowlen, noem maar op! We hebben altijd lol met elkaar.
Eenmaal per jaar gaan we een weekend lang op kamp ergens in Nederland. Dus zien we jullie zaterdag?

Informatie

Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Lennert Pannekoek 

Aardewerk

Aardewerk is de jeugdvereniging van de Hervormde kerk van Berkel en Rodenrijs voor de leeftijdscategorie van 17 jaar en ouder.

Aardewerkleden organiseren om de twee weken, op de vrijdagavond vanaf 20.15 uur, een gezellige avond vol ontmoeting, verdieping in het geloof, spanning en ontspanning.
De avonden bestaan afwisselend uit themabesprekingen en activiteiten. Het Aardewerkseizoen wordt afgesloten met een spetterend kamp.

Kom eens langs

Ben jij nieuwsgierig naar hoe een avond er bij ons uit ziet? Kom gerust een keertje langs of neem een vriend(in) mee en kom samen.
Voor informatie en planning kun je een mailtje sturen naar: Aardewerk informatie of je kunt iemand van Aardewerk of het bestuur aanspreken. Wij voegen je dan toe aan de Aardewerk Facebookpagina waar je up-to-date wordt gehouden over de laatste Aardewerknieuwtjes!
We zien je graag verschijnen in de jeugdruimte van Rehoboth.

Informatie

Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Ieke Wijnia 

Catechisatie

Catechisatie 11-15 jaar

Zit je in groep 8 of al op de middelbare school, dan ben je van harte welkom op catechisatie.

We starten het seizoen na de startzondag en we sluiten het seizoen af met een vesperdienst in de Stille Week. Tijdens de catechisatie behandelen we verschillende onderwerpen uit de Bijbel, bijvoorbeeld Genesis, het leven van Jezus, hoe zit het met de eindtijd, wat heeft Jezus over ons geld te zeggen. Rond de voorjaarsvakantie organiseren we een uitje.
Alle jongeren vanaf groep 8 ontvangen een uitnodiging. Maar er gaat soms wel eens iets mis.. Heb je rond de startzondag nog niets gehoord, laat het ons dan even weten.

Informatie

De catechisatiegroep is bereikbaar via huiscatechesegroep

Catechisatie 16 jaar en ouder

De jongeren uit de leeftijdsgroep van 16 jaar en ouder worden persoonlijk benaderd voor deelname aan catechisatie, maar wie (nog) geen uitnodiging heeft ontvangen kan natuurlijk ook zelf contact opnemen met ds. Martina Stougie-de Witof ds. Aaldert Gooijer

Belijdenis-catechisatie

In het openbaar belijden dat je gelooft in God en in Jezus Christus – dat doe je niet zomaar. Dat vraagt om een goede voorbereiding. Want wat belijd je als je belijdenis doet? En kun je dat wel doen als je nog allerlei vragen hebt, of niet zeker weet of je wel genoeg kennis hebt? Daarom is er ook dit jaar weer belijdeniscatechese.

Als je je opgeeft, wil dat nog niet zeggen dat je ook daadwerkelijk belijdenis gaat doen. Meedoen betekent dat je over allerlei zaken na gaat denken en dat je daarover met elkaar in gesprek bent. In een aantal avonden maken we kennis met de verschillende facetten van het geloof en kerk-zijn, waarbij er ook volop gelegenheid is om door te praten over je eigen vragen en opvattingen over het geloof.
In onderling overleg spreken we af hoe en hoe vaak we bij elkaar komen. 

Ook dit jaar is er weer een groep van start gegaan met het oog op belijdenis doen. Als je wilt dan kun je meedoen.

Heb je interesse, laat het weten!

Informatie

Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met ds. Martina Stougie-de Wit