header-04.jpg

Ik wil lid worden

Heeft u een mooie ervaring opgedaan in een kerk? Heeft God voor u betekenis en wilt u uw geloof delen? Voelt u zich thuis in onze gemeente? Dan kun u lid worden van onze gemeente. Wij zijn blij als u er bij komt.

Waarom lid worden?

Wat de kerk uniek maakt is dat de kerk een plek is waar tegelijk de verbinding onderling tussen mensen, en de verbinding met God centraal staan. Gemeenteleden zetten zich samen in voor het reilen en zeilen van de gemeente. Een hoger doel van de gemeente is om te werken aan een betere wereld. Mensen die naar elkaar omzien en lief en leed delen. Mensen die geld en steun geven aan een medemens in nood. Mensen die oog hebben voor de wereld als leefomgeving en schepping van God.

Wat is lid worden?

Door lid te worden van de kerk geef je aan dat je met de mensen van de kerk je geloof wilt delen. De leden van de gemeente ontmoeten elkaar. Zij houden elkaar op de hoogte van hoogte- en dieptepunten van hun levens. En de gemeente houdt haar leden op de hoogte van diverse activiteiten.

Hoe kun u lid worden?

Lid worden doet u door zich in te schrijven in het ledenregister van de Nederlandse Hervormde gemeente in Berkel en Rodenrijs. U kunt lid worden door contact op te nemen met de secretaris (scriba) of predikant. Als u nog niet eerder lid bent geweest van een kerk kunt u de vraag krijgen of u zich wilt laten dopen. Dit is echter niet verplicht.

Wat kost het om lid te worden?

Als lid bent u vrij om te bepalen hoeveel u wilt en kunt bijdragen. Zowel letterlijk als figuurlijk, want u kunt natuurlijk behalve in geld ook in (vrijwillige) tijd bijdragen.

Geen kaartje gehad? God houdt wel van je !