header-08.jpg

Is er kinderopvang?

Bij de Hervormde Gemeente in Berkel en Rodenrijs is er voor ouders/verzorgers van kinderen tot 4 jaar de mogelijkheid hun kind(eren) naar de crèche te brengen, zodat zij zelf de kerkdienst in de Dorpskerk kunnen bijwonen.
De crèche bevindt zich in de benedenzaal van Zalencentrum Rehoboth (Wilhelminastraat 2).

Vanaf ongeveer 09:30 uur staan er drie volwassenen klaar om uw kind(eren) op te vangen. Vaak krijgen deze drie volwassenen ook nog extra ondersteuning van een tiener/jong-volwassene.
Eén van de leiding zal allereerst de naam van uw kind op een aanwezigheidslijst zetten. U kunt dan ook eventuele bijzonderheden aangeven. De jas en tas van uw kind kunt u in een mandje doen en op de bank in de gang zetten. Op het mandje kunt u een stukje afplaktape met de naam van uw kind(eren) plakken. De kinderen kunnen vervolgens met het aanwezige speelgoed spelen en u kunt naar de kerk gaan.
Rond 10:30 uur wordt er met de kinderen een koekje gegeten en wat limonadesiroop gedronken.

Als de kinderen van de kinderkerk terug gaan naar de kerk, gaan ook de 2- en 3-jarige kinderen van de crèche terug naar de kerk voor de zegen. Zij zullen dan bij u in de kerk worden gebracht.
Er zal dan minimaal één volwassene achter blijven in de crèche voor de jongste kinderen. Bij het teruglopen naar de kerk wordt de leiding van de crèche geholpen door de leiding van de kinderkerk.
Op Eerste Kerstdag, Eerste Paasdag, Eerste Pinksterdag en Startzondag worden alle kinderen van de crèche (dus ook de kinderen die jonger dan 2 jaar zijn), zo mogelijk, naar de kerk gebracht.
Op de eerste zondag van de maand zullen alle kinderen in de crèche blijven. Dit vanwege een eventuele doopdienst (en hierdoor andere liturgie).

De volwassen leiding bestaat voor het grootste deel uit ouders/verzorgers van kinderen die naar de crèche komen. Op deze manier vangen we dus elkaars kinderen op en geven we elkaar de mogelijkheid om de kerkdienst bij te kunnen wonen.
Als iedere ouder/verzorger, man of vrouw, mee helpt, kunnen we de frequentie dat u als leiding bent ingeroosterd, zo laag mogelijk te houden.
Hopelijk kunnen we ook op u rekenen!

Voor eventuele vragen en voor het aanmelden als leiding, kunt u contact opnemen met de coördinator van de crèche.

Lourine Maas en Bianca Nelisse

Gods mobiel staat nooit uit !