header-07.jpg

Herdenkingsdienst en bloemlegging op 4 mei 2023

20230504 4 mei vieringOp 4 mei worden er tijdens de Dodenherdenking in Berkel & Rodenrijs namens de kerken bloemen gelegd bij het Nationale Monument op de algemene begraafplaats aan het Plein 1945-1995 en ook bij het Indië-monument.
De afstand tot de Tweede Wereldoorlog wordt ieder jaar groter, maar bijna iedere Nederlander heeft via overlevering van generatie op generatie te maken met de Tweede Wereldoorlog of andere oorlogen sindsdien.

Voorafgaand aan de bloemlegging zal een door de plaatselijke kerken georganiseerde herdenkingsdienst om 19.00 uur plaatsvinden in de Dorpskerk, Kerksingel 1 in Berkel & Rodenrijs.
In deze dienst met als thema ‘Leven met oorlog’ zal dominee Martina Stougie-de Wit namens de Hervormde Gemeente in B & R voorgaan. Muzikale medewerking wordt verleend door het Kinder- en Jeugdkoor ‘Young Voices’ onder leiding van Carla Veeningen. Jeroen van Leeuwen bespeelt het orgel.
Bij de uitgang zal er worden gecollecteerd voor de slachtoffers van de aardbevingen in Syrië en Turkije. Het geld zal worden overgemaakt naar giro 555.

Afgevaardigden vanuit de deelnemende kerken hebben de dienst voorbereid en zullen deze herdenkingsdienst mee uitvoeren. U wordt hiervoor van harte uitgenodigd.
Aansluitend zal de stoet vanuit de Dorpskerk naar de begraafplaats worden geformeerd. De kerkgangers worden verzocht zich hierbij aan te sluiten.

Bij het tellen van ons geld valt het resultaat vaak tegen, bij het tellen van onze zegeningen voelen we ons rijk