header-03.jpg

Ouderensoos in kerk “De Ark”

Op donderdag 23 februari kwamen weer rond 20 mensen naar de Ark voor de soos. Het was een beetje spannend of iedereen wel op tijd zou zijn omdat de aanvangstijd is gewijzigd naar 14.00 uur. Maar het viel reuze mee. De middag stond vandaag in het teken van creativiteit. Nadat we het lied “Groot is uw trouw, oh Heer” hadden gezongen en Ria een mooi verhaal over bollen van klei had gelezen, kreeg iedereen een tissuedoos, een gekleurd vel karton en allerlei versierselen om de doos verder mee op te vrolijken. Er werd naar hartenlust gelijmd, geplakt en gekleurd. Iedereen had nu een leuke vrolijke tissuedoos om mee naar huis te nemen. Omdat er nog wat tijd over was, kon men de hersens laten kraken door het maken van een woordrits of een sudoko puzzel. Er werd afgesloten met een stukje van ds. Stougie en het lied “Vrede zij U”. Het was een fijne middag.

De volgende soosmiddag is op donderdag 30 maart. Omdat we dan net voor de stille week voor Pasen zitten, willen we een eenvoudige paasbrunch organiseren. We gaan dan beginnen om 12.30 uur tot zo ongeveer 14.30 uur. Tussendoor zullen we (als onze mond leeg is) een aantal paasliederen zingen en een stukje van het lijdensverhaal vertellen.

De soosbijeenkomst hierna is 1 week eerder namelijk op donderdag 20 april, ook aanvang om 14.00 uur. Dit in verband met Koningsdag. Hierna zijn er nog 2 soosbijeenkomsten namelijk op 25 mei en als laatste voor de zomervakantie op 29 juni. Dan willen we een klein uitstapje gaan maken waarschijnlijk, maar dat hoort iedereen te zijner tijd.

In verband met de hoeveelheid boodschappen graag tijdig doorgeven als u niet kunt komen op de Paasbrunch.. We gaan ervan uit dat iedereen komt, ook de mensen die afgelopen keer niet aanwezig zijn geweest. In verband met persoonlijke omstandigheden is er de afgelopen 2 maanden geen berichtgeving geweest, maar we doen ons best iedereen weer op de hoogte te brengen. Dus wees welkom en neem gerust iemand mee.
De afgelopen keren is het vervoer van sommige mensen spontaan door andere soosleden opgepakt en georganiseerd. Dat is heel fijn. Het zou fijn zijn als dit onderling geregeld kan blijven. Heel veel dank hiervoor.
Als er nog vragen zijn kunt u contact met ons opnemen.

Kati Elshout, tel. 06-28437239
Jeannette Schoonhoven, tel. 06-41881485
Ria Ramp, tel. 06-22052769

 

Foto' s van de vorige bijeenkomst: 

ouderensoos de ark 1ouderensoos de ark 2ouderensoos de ark 3

 

Als je niet van God bent, van wie ben je dan?