Versoepelingen bezoek kerkdiensten

Versoepelingen vanaf zondag 3 oktober

Nu de overheid de verplichting tot het bewaren van de 1,5 meter afstand heeft laten vervallen, hopen we vanaf volgende week zondag, 3 oktober a.s., weer meer kerkgangers in onze kerkdiensten te verwelkomen.
Uit veiligheidsoverwegingen heeft de kerkenraad echter besloten nog niet álle beschikbare zitplaatsen vrij te geven. Daarmee volgt de kerkenraad het advies van de landelijke kerk om “gepaste afstand te bewaren”.

Vanaf zondag 3 oktober a.s. gelden de volgende regels.

Ik noem eerst de regels die hetzelfde blijven:

• U kunt alleen naar de kerk komen als u zich vooraf via het inmiddels bekende formulier van de diaconie hebt opgegeven en vervolgens bent uitgenodigd.
  • Heeft u klachten die passen bij het coronavirus of heeft u recent nauw contact gehad met een coronapatiënt, blijft u dan thuis. Neem daarin uw verantwoordelijkheid.
  • Bij binnenkomst in de hal ontsmet u uw handen; de galerijgangers doen dat boven.
  • U neemt uw jas mee in de kerk, want de garderobe is gesloten.
  • U mag uitsluitend plaatsnemen in de banken waar op de hoeken stickers met QR-codes liggen. Aan de beschikbare stoelenrijen hangt een groen lint.
  • Om en om blijven er dus banken en stoelenrijen onbezet, net als voorheen.

Nu noem ik de veranderde regels:

• In de kerk gelden niet langer de looproutes. U mag dus weer via alle beschikbare ingangen naar binnen. Voorkom echter onnodig heen en weer lopen en houd gepaste afstand van elkaar.
  • Om de gepaste afstand in de banken en in de stoelenrijen te waarborgen laat u een zitplaats open tussen u en degene die naast u zit.
  • Leden van één huishouden hoeven onderling geen zitplaats open te laten.

Gods mobiel staat nooit uit !