Hemelvaart 2019 – dauwtrappen, ontbijt en kerkdienst

IMG 8405 webOp donderdag 30 mei 2019 was het voor de dauwtrappers verzamelen geblazen om 6.30 uur bij atelier ‘De Hichte’ aan de Kleihoogt in Berkel. Alle transportmiddelen mochten we daar parkeren; te voet trokken we vandaar de Groenzoom in. Van tevoren was er door een hele vroege vogel een speurtocht uitgezet met figuren uit de Fabeltjeskrant. De tien jonge helden gingen op zoek naar twintig letters. De oplossing van de kinderspeurtocht was: ‘Samen op weg in de natuur’.

Vogelliefhebbers kregen na een korte inleiding een vogelzoekkaart mee. Sommigen genoten van de druilerige natuurstilte en anderen hadden het druk met socializen. ‘Dauw’ impliceert wel wat nattigheid. Toch was het vochtigheidsgehalte aan de hoge kant.

Er liepen 33 volwassenen mee. Het was een mix van dauwtrappers uit ‘De Ark’ en de Dorpskerk. Onderweg werden we ‘bijgevoed’ met krentenbollen en eierkoeken. In de grauwe Groenzoom was het dit keer vrij rustig. Nadrukkelijk aanwezig waren de grauwe en Canadese ganzen met een flinke ‘kinderschaar’. Af en toe zag je grutto’s, wulpen en tureluurs in het ondiepe water peuren. De snor (rietvogel) was herkenbaar te horen.

IMG 8369 web

We hadden een fitness-veldje met touwtje springen en enkele balspelen ingericht. Helaas ontbrak het ons aan tijd. Achteraf gezien prettig, want in dat stukje groen was een nest van een paartje grutto’s en van twee paartjes tureluurs.

Rond half 8 waren we terug bij ‘De Hichte’. Een prima planning want om 8 uur ging het doe-het-zelf ontbijtbuffet in ‘Rehoboth’ open met onder meer yoghurt met vers fruit en cornflakes en heerlijke broodjes. Rond de 60 mensen hebben van dit ontbijt genoten.

Om 9 uur begon de kerkdienst in de Dorpskerk. Met ruim 120 mensen vierden we er de gebeurtenis rond de Hemelvaart onder leiding van ds. Gerie Stougie.

Al met al een geslaagde ‘happening’ op donderdag(morgen) 30 mei 2019.

Gods mobiel staat nooit uit !