feed-image RSS feed

Vroege Vogels Opgelet! Dauwtrappen 10 mei 06:30

Vroege Vogels Opgelet!201804 dauwtrappen reclame foto

Op Hemelvaartsdag – donderdag 10 mei 2018 – gaan we weer DAUWTRAPPEN ‘ergens achterin Rodenrijs’. We vertrekken om 6.30 uur.
Uiterlijk 8.00 uur worden we in zalencentrum ‘Rehoboth’ verwacht voor een lekker ontbijtje.
Ook Niet-Dauwtrappers zijn daar van harte welkom.
Rond 8.45 uur gaan we naar de Dorpskerk voor de Hemelvaartsdienst.
Op zondag 6 mei delen we bij de uitgang(en) van de kerk een strooifolder uit.

Dienst in het kader van de Dodenherdenking.

nationaalfonds fakkel2De gezamenlijke kerken van Berkel en Rodenrijs nodigen u en jullie uit voor een dienst in het kader van de Dodenherdenking, op vrijdagavond 4 mei om 19:00 uur hier in de Dorpskerk. Voorganger is ds. Stougie, Jeroen van Leeuwen bespeelt het orgel. Het thema is: 'Wie staat op?' De dienst begint om zeven uur. Na de dienst is er gelegenheid om aan te sluiten bij de stille tocht naar de begraafplaats. Daar zullen ook namens de kerken bloemen worden gelegd bij het monument.

Welkom.

EO-Jongerendag 2018, ga je mee?

Op 26 mei 2018 is het zover, de EO-Jongerendag! Ook dit jaar organiseren wij weer een bus vanuit Lansingerland!2018eojongerendag
Voor de 44e keer wordt het georganiseerd met dit keer als thema: ‘Walk on Water’!

‘I walk on water, but only when it freezes, cause I’m only human’, zingt Beyoncé. Jezus nodigt je uit om met hem te wandelen. Of dat nou op een zandpad, tegels of op het water is. Hij is erbij als jij de volgende stappen zet. De stappen die jij op dit moment in je leven wil of moet zetten. Ook als anderen je voor gek verklaren. Als anderen zeggen dat het onmogelijk is. Richt je ogen op hem en heb vertrouwen. (Beam red.)
Mijn zoon, geef me je vertrouwen, vind vreugde in de weg die ik je wijs. (spreuken 23)

Houd de datum vast vrij in je agenda: het wordt weer één groot feest! Ga jij ook (weer) mee??

Bestel je kaarten via de website: https://beam.eo.nl/eo-jongerendag/tickets/

En geef je op voor de bus vanuit Lansingerland naar het Gelredome in Arnhem door bijgaand formulier in te vullen. Formulier bus EO Jongerendag 2018

(Let op: je reservering voor de bus is pas definitief als je betaald hebt)

Voor vragen en info kan je appen of mailen naar één van onze volgende contactpersonen:

Elma van der Maarl
Gertjan Molenaar

Wij hopen dat ook jij weer meegaat!

Studieseminar door ds. Henk Poot over “De God van Israël”

De Kerk en Israëlcommissie Bleiswijk organiseert in samenwerking met de twee gemeenten binnen de grenzen van Lansingerland, Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs, een drieluik met Israël-lezingen verdeeld over 3 avonden. De lezingen zullen in de Kerk(en) van Lansingerland gehouden worden. Tijdens de lezing(en) is er een boekentafel aanwezig en zullen ook Israël-producten te koop worden aangeboden. De commissie nodigt iedereen uit om deze lezing(en) te willen bezoeken.

Studieseminar door ds. Henk Poot over “De God van Israël”
Op Dinsdag 17 april is er in Bleiswijk de eerste studieavond in een serie van drie met ds. Henk Poot, als Israëlpredikant verbonden aan de stichting Christenen voor Israël. Het thema is: De God van Israël. De bijeenkomst vindt plaats in de Dorpskerk, Kerkstraat 4 in Bleiswijk. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis.

De andere data zijn:
Dinsdag 24 april in de Herv. Kerk, Kerkstraat 1 in Bergschenhoek (De Koning van de Joden).
Dinsdag 1 mei in de Dorpskerk, Kerksingel 1 in Berkel en Rodenrijs (Het draait om Jeruzalem).

De God van Israël.
Israël is een uniek land en een uniek volk, en een teken van Gods onveranderlijke trouw en Zijn almachtig handelen. Gods Naam is verbonden aan zijn volk en zo wil Hij genoemd worden: De God van Israël. Het volk ontstond door de roeping van Abram en later de uittocht uit Egypte. De Here God vertrouwde dit volk Zijn onfeilbare Woord toe, de Bijbel. In de Bijbel lezen we nogal wat beloften die God aan Israël doet. Denk alleen al aan de bekende belofte, in Genesis 12: ‘Ik zal zegenen wie u zegenen’. Wat is de betekenis van Gods beloften aan Israël na de komst van Jezus? Zijn alle beloften in Jezus vervuld, en dus niet meer geldig? Of juist wel? Of… nog wel geldig, maar dan alleen voor christenen? En heeft Jezus eigenlijk ook specifieke beloften gedaan aan Israël?

Achtergrond sprekerHenk Poot 2a
Ds. Henk Poot is als predikant verbonden aan Christenen voor Israël. Hij studeerde theologie in Utrecht en heeft verschillende boeken op zijn naam staan. Poot leidt regelmatig groepen rond in Israël en is een veelgevraagd spreker.

Geen kaartje gehad? God houdt wel van je !