header-02.jpg
feed-image RSS feed

Actie Vakantietas, doet u ook mee

Rugzak vol verrassingen

Kinderen uit kwetsbare gezinnen in Nederland kunnen meestal niet op vakantie. Door de stijgende prijzen, hoge inflatie en oplopende energiekosten zal het aantal thuisblijvers ten opzichte van voorgaande jaren deze zomer alleen maar toenemen. Wanneer klasgenootjes erop uit trekken, blijven zij achter. Voor kinderen die in armoede leven en opgroeien duurt de zomervakantie erg lang. Ze kunnen niet weg, en moeten zich dus 6 weken thuis vermaken.

Toch een leuke zomer
Met de Actie Vakantietas kunnen wij als kerkelijke Gemeente deze kinderen verrassen met een rugzak vol verrassingen voor de zomervakantie. Als Diaconie hebben wij contact gezocht met de Voedselbank Lansingerland. Zij zullen dan ook de tassen gaan uitdelen.

 2023vakantietas

 

 

 

 

 

 

 

Doet u ook mee
Als Diaconie hebben wij de tassen al besteld. Aan u als gemeentelid vragen we u om de tassen te vullen. Denk hierbij aan speelgoed, een vakantieboek of een waardebon voor bijvoorbeeld een ijsje. Zo kunnen kinderen toch een leuke zomer beleven. Na afloop van de ochtenddienst op zondag 28 mei, 1e Pinksterdag, willen we de tassen gaan uitdelen. In de tas zal u een schrijven vinden met per leeftijdscategorie nog meer voorbeelden. De eerste volgende drie zondagen, dit zijn 4, 11 en 18 juni , kunt u de tassen voor aanvang van de dienst afgeven bij Rehoboth. Daar staan Diakenen klaar om de tassen in ontvangst te nemen. Mocht u nog vragen hebben, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Namens de Diaconie, alvast bedankt

Ps Mocht u nu al weten dat u de dienst op zondagochtend 28 mei niet kunt bijwonen maar u wilt toch een tas vullen, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ouderensoos in kerk “De Ark”

Op donderdag 23 februari kwamen weer rond 20 mensen naar de Ark voor de soos. Het was een beetje spannend of iedereen wel op tijd zou zijn omdat de aanvangstijd is gewijzigd naar 14.00 uur. Maar het viel reuze mee. De middag stond vandaag in het teken van creativiteit. Nadat we het lied “Groot is uw trouw, oh Heer” hadden gezongen en Ria een mooi verhaal over bollen van klei had gelezen, kreeg iedereen een tissuedoos, een gekleurd vel karton en allerlei versierselen om de doos verder mee op te vrolijken. Er werd naar hartenlust gelijmd, geplakt en gekleurd. Iedereen had nu een leuke vrolijke tissuedoos om mee naar huis te nemen. Omdat er nog wat tijd over was, kon men de hersens laten kraken door het maken van een woordrits of een sudoko puzzel. Er werd afgesloten met een stukje van ds. Stougie en het lied “Vrede zij U”. Het was een fijne middag.

De volgende soosmiddag is op donderdag 30 maart. Omdat we dan net voor de stille week voor Pasen zitten, willen we een eenvoudige paasbrunch organiseren. We gaan dan beginnen om 12.30 uur tot zo ongeveer 14.30 uur. Tussendoor zullen we (als onze mond leeg is) een aantal paasliederen zingen en een stukje van het lijdensverhaal vertellen.

De soosbijeenkomst hierna is 1 week eerder namelijk op donderdag 20 april, ook aanvang om 14.00 uur. Dit in verband met Koningsdag. Hierna zijn er nog 2 soosbijeenkomsten namelijk op 25 mei en als laatste voor de zomervakantie op 29 juni. Dan willen we een klein uitstapje gaan maken waarschijnlijk, maar dat hoort iedereen te zijner tijd.

In verband met de hoeveelheid boodschappen graag tijdig doorgeven als u niet kunt komen op de Paasbrunch.. We gaan ervan uit dat iedereen komt, ook de mensen die afgelopen keer niet aanwezig zijn geweest. In verband met persoonlijke omstandigheden is er de afgelopen 2 maanden geen berichtgeving geweest, maar we doen ons best iedereen weer op de hoogte te brengen. Dus wees welkom en neem gerust iemand mee.
De afgelopen keren is het vervoer van sommige mensen spontaan door andere soosleden opgepakt en georganiseerd. Dat is heel fijn. Het zou fijn zijn als dit onderling geregeld kan blijven. Heel veel dank hiervoor.
Als er nog vragen zijn kunt u contact met ons opnemen.

Kati Elshout, tel. 06-28437239
Jeannette Schoonhoven, tel. 06-41881485
Ria Ramp, tel. 06-22052769

 

Foto' s van de vorige bijeenkomst: 

ouderensoos de ark 1ouderensoos de ark 2ouderensoos de ark 3

 

Aaldert Gooijer in gesprek met lijsttrekkers uit Lansingerland over het thema bezieling.

ds. Stougie-de Wit heeft beroep aanvaard

Op zaterdag 15 januari heeft de kerkenraad een beroep uitgebracht op ds. Stougie-de Wit uit Eastermar. Ondertussen heeft zij op vrijdag 21 januari nader kennis gemaakt met de kerkenraad en vertegenwoordigers van het jeugdwerk, het kringwerk en de verschillende commissies uit onze gemeente. 

Op 29 januari heeft ds. Stougie-de Wit laten weten dat ze beroep van onze gemeente met vreugde en dankbaarheid heeft aanvaard.

We zijn de beroepingscommissie erg dankbaar voor hun zorgvuldige en zorgzame aanpak.

De kerkenraad en ds. Stougie-de Wit kijken uit naar een goede samenwerking de komende jaren.

 

met een groet de kerkenraad

Veilige gemeente, vertrouwenspersonen en VOG

In navolging van de Generale Synode van de PKN, kiest de Hervormde Gemeente van Berkel & Rodenrijs ervoor een veilige gemeente te zijn voor alle leden, overeenkomstig de intentie van onze Schepper. Dat betekent dat de leden elkaar met respect behandelen en de mensen met speciale taken en opdrachten binnen de gemeente geen misbruik van hun positie maken.


Denk daarbij aan (seksueel) grensoverschrijdend gedrag, financiële malversatie, intimidatie, dreiging en pesten. De kerkenraad heeft daartoe een werkgroep aangesteld die bezig is hiervoor een beleid op te stellen wat op vier pijlers zal rusten:

  • Het kweken van bewustwording t.a.v. (seksueel) grensoverschrijdend gedrag;
  • het opstellen van een gedragscode hoe we als gemeente met elkaar om willen gaan;
  • het aanvragen van Verklaring Omtrent Gedrag voor vrijwilligers, ambtsdragers, kerkelijk werkers en predikanten;
  • het aanstellen van interne vertrouwenspersonen die kunnen worden geraadpleegd in geval van grensoverschrijdend gedrag of gevoel van onveiligheid binnen de gemeente.

Een eerste concept van het beleidsdocument Veilige Gemeente is ondertussen gepresenteerd aan de Kerkenraad en kan ter inzage worden gevraagd.

Als uitwerking van dit beleid zullen op deze pagina in de loop van 2022 de contactgegevens van onze aan te stellen interne vertrouwenspersonen te vinden zijn.

De vertrouwenspersonen zijn geen therapeut of pastoraal medewerkers of aanspreekpunt bij gewone kerkelijke meningsverschillen. Nee, zij staan een gemeentelid bij dat zich bij hen meldt in ervaren situaties van onveiligheid en ondersteunen deze persoon in het zoeken naar een oplossing.

Vertrouwenspersonen hebben volstrekte geheimhouding. Dat betekent dat zij niet over, maar met u of jou praten over wat u of jou bezighoudt. Vanuit dit beginsel wordt samen gezocht naar de weg, waarlangs wellicht de oplossing gevonden kan worden.

Zijn er vragen of suggesties betreffende het proces Veilige Gemeente, dan kunt u of jij zich melden bij een van de leden van de werkgroep Veilige Gemeente:
Remmelt Heemskerk 
Margreet Jansen
Marian Kunnen

 

App Appostel voor all uw kerkelijke geldzaken

Onze gemeente maakt gebruik van de Appostel app. Via deze app bent u altijd en overal betrokken bij onze gemeente. Met de app kunt u alle kerkelijke geldzaken op één plek beheren.
Via Appostel kunt u op een gemakkelijke manier bijvoorbeeld giften doen. Daarnaast leest u in de app onder andere nieuwsberichten van onze gemeente.
U kunt Appostel downloaden via de App Store (Apple) of Google Play (Android). Daarna kunt u in de app onze gemeente koppelen en is de app gereed voor gebruik.

Zie onder de video wat extra uitleg 

Bekijk de instructievideo's voor het installeren en gebruik op uw telefoon of tablet.

 

 

 

 

Kan ik met Appostel berichten sturen aan andere gemeenteleden of actualiteiten plaatsen?
Nee, dit is niet mogelijk. Alleen de beheerder kan een eenzijdig bericht via Appostel versturen. Hier kan niet op gereageerd worden. Om een bericht te laten plaatsen kunt u een verzoek doen aan de beheerder. De beheerder vindt u in de contactenlijst.

Wat zijn de betaalmogelijkheden voor een gift naar de kerkelijke gemeente?
Hiervoor zijn diverse mogelijkheden beschikbaar, zoals iDEAL en incasso. Daarnaast kunt u ook een tegoed aankopen via iDEAL. Hiermee kunt u geven aan de digitale collecte

Wat heb ik nodig om de appostel app te kunnen installeren?
U heeft een smartphone, tablet of ipad nodig met de meest recentste versie van het besturingssysteem of 2 versies daarvoor om de appostel app te kunnen downloaden en installeren. Voor Apple geldt dat de app werkt vanaf versie IOS 11.

Kan ik mijn giften ook terugzien in mijn account en gebruiken voor mijn aangifte?
Ja, dit kan.

Hoe kan ik mijn gegevens uploaden in Appostel?
Via uw eigen account.

Moet ik mijn foto bij mijn gegevens uploaden?
Het is aan uzelf of u wel of niet een foto uploadt. Vervolgens heeft u de keuze om uw gegevens te delen met anderen. De foto en uw gegevens worden alleen gedeeld binnen de beveiligde omgeving van Appostel van uw eigen kerkelijke gemeente.

Voldoet Appostel aan de AVG?
Met Appostel is alle privacygevoelige informatie alleen inzichtelijk voor de mensen uit uw gemeente. U bepaalt bovendien zelf welke informatie u wel en niet wilt delen binnen de app. Hiermee voldoet Appostel aan de AVG. Dit maakt Appostel een veiligere oplossing dan de diverse openbare kanalen die gemeenten gebruiken om informatie te delen.

Ik heb de Kerkgeld app al, wat moet ik doen?
U moet de nieuwe Appostel app downloaden en installeren. Het is niet nodig een nieuw account aan te maken, u kunt uw huidige inloggegevens gebruiken.

 

 

 

Restaureren van het voegwerk aan de toren

Stichting Vrienden van de Dorpskerk Berkel en RodenrijsLogo vrienden

Willen u laten weten dat er op donderdag 15 april as. een start wordt gemaakt met het restaureren van het voegwerk aan de toren. Deze werkzaamheden zullen ongeveer 3 weken in beslag nemen. De aannemer zal er voor zorgen dat de kerkgangers geen hinder ondervinden van de werkzaamheden.

Vriendelijke groet,

Bestuur stichting vrienden van de Dorpskerk.

 

meer weten over de stichting vrienden van de Dorpskerk klik hier

 

  • 1
  • 2

Twijfel in het donker nooit aan wat je in het licht hebt gezien