header-07.jpg
feed-image RSS feed

Jeugdmusical Esther

dagboekvanesther3

In een eerdere uitgave van ons kerkblad heeft u kunnen lezen van onze jeugdmusical Esther. Esther is een coproductie van de Dorpskerk en de Ark. Dit prachtige verhaal gaat over een heel gewoon meisje, dat verkozen wordt tot koningin. De musical wordt gespeeld door jongeren, maar is voor alle leeftijden boeiend. 

De uitvoeringen worden gehouden op 27 en 28 januari. Kaartjes zijn gratis en nu al te reserveren via ons emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wees er op tijd bij, want het gaat hard!

In de afgelopen maanden is er hard gewerkt: er zijn audities gehouden, de repetities zijn gestart, de eerste liedjes geoefend. Natuurlijk zijn er ook al solo’s gezongen en we kunnen u verklappen dat dat al heel goed gaat. Niet alleen de kinderen zijn enthousiast, er zijn inmiddels ook veel volwassenen te hulp geschoten. Elke vrijdag staat er wat te drinken en te eten klaar, er wordt gewerkt aan kleding en decor, er worden sponsors gezocht en er is een prachtig logo gemaakt.

Natuurlijk worden er bij dit soort uitvoeringen behoorlijke kosten gemaakt. We zijn blij dat de gezamenlijke kerkenraden garant willen staan, maar zullen er alles aan doen om de kosten te minimaliseren. Zo wordt er een collecte bij de dagboekvanesther2uitgang gehouden ter bestrijding van de onkosten. Zoals altijd hopen we dat de opbrengst “niet rinkelt, maar ritselt!”
Verder zijn we op zoek naar sponsors. Mocht u een bedrijf hebben of kennen en hierin geïnteresseerd zijn, dan kunt u contact opnemen via het eerder genoemde emailadres. Dit moet vanwege het maken van het programmaboekje voor 1 december gebeuren. Uiteraard krijgen de sponsors een mooi plekje in ons programmaboekje.
Ook als u geen bedrijf hebt, kunt u ons helpen. Tijdens de pauzes hopen we taart en cake te verkopen. Ook de opbrengst hiervan is om onze onkosten te verminderen. Wilt u een taart of cake voor ons bakken, dan kunt u dit aan ons doorgeven als u ons ziet. Uiteraard mag u ook hiervoor ons emailadres gebruiken.

Marjolijn van der Hoek, Jaco van Elst, Jeroen Meijburg, Marijke Olsthoorn, Riette Joosse, Marloes Rodenburg, Corien Hoogerbrugge en Mariette Zeillemaker
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wilt u op de hoogte blijven van de vorderingen wordt dan lid van onze facebook https://www.facebook.com/KindermusicalEsther/

Wat is dat eigenlijk, geloven?

Geloven wordt in ons gewone taalgebruik vaak gezet tegenover weten. Om een voorbeeldje te gebruiken: ik geloof dat de bus om 14.30 komt, maar ik weet het niet zeker. Ik moet het even opzoeken.

Lees meer

De kerk als tempel

De kerk als tempel is een vergelijking die wat minder opzienbarend is dan die van de kerk als ziekenhuis, sportschool of theater. Toch zit er nog genoeg licht tussen 'kerk' en 'tempel' om relevant te zijn. In de vergelijking zal het vooral om de tempel als gebouw en het kerkgebouw gaan. Daar is uiteraard niet alles mee gezegd als het om de kerk gaat, daarom is het ook maar één van de vergelijkingen, maar wel een die wat toevoegt.

Lees meer

Berkel en Rodenrijs is de Honderdste gemeente die aan de slag is met de app Protestant

100

De Hervormde Gemeente te Berkel en Rodenrijs is de honderdste gemeente van de Protestantse Kerk in Nederland die de app Protestant gebruikt om te communiceren met de gemeenteleden. De Zalige Zalm ontwikkelde deze kerk-app voor de Protestantse Kerk in Nederland.
Met de app Protestant kan iedere kerkelijke gemeente de eigen nieuwsberichten, agenda-items, contactgegevens, foto’s etc. via smartphone en tablet onder handbereik van haar kerkleden en belangstellenden brengen. Bovendien is landelijk nieuws van Protestantse Kerk in Nederland, Kerk in Actie en JOP ook binnen de app te bekijken. De protestantse gemeentes reageren positief op de mogelijkheden die de app biedt en het aantal gebruikers groeit gestaag.
Collectefunctie
Sinds kort is de app Protestant uitgebreid met een collectefunctie. Gemeentes die de app Protestant gebruiken, kunnen via de app bijdragen vragen voor de zondagse collecte, of voor projecten van de diaconie of de wijkkas. Ook het werk van Kerk in Actie kan via de app worden gesteund. Deze collectefunctie is ontwikkeld in samenwerking met Buckaroo/Billinghouse. Op een eenvoudige en snelle manier is het hierdoor mogelijk om mobiel te doneren via iDEAL. De gemeentes bepalen zelf voor welke collecte of ander doel een gift wordt gevraagd.

Promotievideo app Protestant

Het landelijk dienstencentrum van de Protestantse Kerk heeft een promotiefilm laten maken om de app bij de gemeentes onder de aandacht te brengen. In een korte en krachtige promotievideo vertellen gebruikers en beheerders van de app uit verschillende gemeentes hoe zij de app gebruiken en welke voordelen het hun biedt.eente, inclusief btw. Daarmee is het veruit de goedkoopste en gebruikersvriendelijkste app voor kerkelijke gemeentes. De app is gratis te downloaden voor de gebruikers.

Voor alle informatie: www.protestantsekerk.nl/app en De Zalige Zalm

Voor vragen over de app binnen de Hervormde gemeente Berkel en Rodenrijs kunt u een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Geen kaartje gehad? God houdt wel van je !