header-05.jpg
  • Home
  • Contact
  • Neem contact op met
  • Veilige Gemeente

Veilige Gemeente

Wij willen graag dat u zich veilig voelt in de Dorpskerk van Berkel en Rodenrijs. Veilig om te kunnen zijn wie u en jij bent en ook wilt zijn. Veilig om het geloof te beleven. Maar ook veilig genoeg om nare en vervelende dingen bespreekbaar te maken, die u of jou zijn overkomen of die u gesignaleerd hebt. Zoals bijvoorbeeld (seksueel) grensoverschrijdend gedrag. In dat geval kunt u/kun jij terecht bij onze vertrouwenspersonen. Graag stellen zij zich hieronder kort aan u voor met de nadrukkelijke uitnodiging hen te benaderen in situaties waarbij u onveiligheid ervaart of als u voor hen andere vragen of suggesties heeft ten aanzien van dit onderwerp. Zij gaan staan naast het gemeentelid dat hier melding van maakt en kijken samen met hem of haar of, en zo ja, welke stappen er ondernomen kunnen worden.

 

Margreet Jansen van Herpen portretMijn naam is Margreet Jansen-van Herpen, getrouwd en (pleeg)moeder van twee dochters. Ik ben orthopedagoog en inmiddels zo’n 20 jaar werkzaam in de (jeugd)hulpverlening. Daarnaast heb ik ook ruime ervaring als trainer en docent. U/jij kunt bij mij terecht als u/jij iets hebt gezien of meegemaakt dat volgens u/jou ongepast of grens- overschrijdend is. Ook als u/jij denkt dat u zelf zoiets hebt gedaan, dan kunt u/kun jij contact met mij opnemen.
Mijn contactgegevens: vind u hier

 

 

 


Gert Jan Smit portretIk ben Gert-Jan Smit, getrouwd met Monique en vader van twee dochters en een zoon.
In het dagelijks leven ben ik docent economie en ondersteuningscoördinator op een school voor voortgezet onderwijs. In mijn werk heb ik regelmatig te maken met vertrouwelijke zaken, waarin ik samen met betrokkenen een positieve en constructieve bijdrage kan leveren. Net als Margreet hierboven schrijft, kunt u/kun jij met mij contact opnemen wanneer er in uw/jouw ogen iets ongepasts speelt of wanneer u/jij zich onveilig voelt.
Mijn contactgegevens: vind u hier 

En verder..

De vertrouwenspersonen zijn geen therapeut of pastoraal medewerkers of aanspreekpunt bij gewone kerkelijke meningsverschillen. Zij staan een gemeentelid bij dat zich bij hen meldt in ervaren situaties van onveiligheid en ondersteunen deze persoon in het zoeken naar een oplossing. Vertrouwenspersonen hebben volstrekte geheimhouding. Vertrouwenspersonen hebben scholing gehad hoe hun taak vorm te geven.

Ook leden van de gereformeerde kerk De Ark kunnen zich bij Margreet en/of Gert-Jan melden, zoals omgekeerd leden van onze hervormde gemeente contact kunnen zoeken met de vertrouwenspersoon van De Ark. Dit is Mariette Zeillemaker (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

 

Naar beleidsdocument Veilige Kerk

Naar gedragscode Veilige Kerk

https://kerk-de-ark.nl/index.php/veilige-gemeente

Zwart-wit denkers opgelet:

Jezus brengt kleur in je leven!