Concertserie Dorpskerk 2024

Arjan Breukhoven opent 24 mei concertserie in Berkelse Dorpskerk.

Op vrijdag 24 mei om 20.00 uur gaat de nieuwe orgelconcertserie in de Dorpskerk van Berkel en Rodenrijs van start met een concert van de vaste organist Arjan Breukhoven. Tussen mei en oktober organiseert Arjan Breukhoven jaarlijks een viertal concerten zowel solistisch, maar ook met bekende Nederlandse musici.

Het concert op 24 mei staat in het teken van de legendarische, 40 jaar geleden overleden organist, Feike Asma. Tijdens dat concert speelt Arjan Breukhoven de mooiste koraalbewerkingen van Asma, maar ook orgelmuziek die vaak door Asma werd gespeeld tijdens zijn concerten.

Feike Asma is tot op de dag van vandaag uniek en nog steeds een grote stimulans voor veel beginnende organisten. Uniek is het dat er zelfs een Asma-school in Nederland is, organisten die de stijl van Asma hooghouden en in die zeer herkenbare stijl het orgel bespelen. Organist Arjan Breukhoven staat bekend als een allround speler die in dit geval graag in de huid wil kruipen van de beroemde voorganger.

Later dit jaar zullen saxofonist Patrick Curfs (21 juni) en de bekende sopraan Donij van Doorn (6 september) meewerken.
Patrick was tot voor kort chef-dirigent van de beroemde Kapel van de Koninklijke Luchtmacht. Zo speelde hij met zijn orkest op 5 mei in Amsterdam met de Koning en de Koningin als toehoorder en begeleide bekende nationale artiesten.
Donij werkte tot voor kort als soliste bij André Rieu en toerde jaarlijks langs bijna alle continenten en zong voor stadions met wel 15.000 toehoorders.

Op 4 oktober sluit de serie met de traditionele Last Night of the Proms.

Het wordt weer een bijzonder muzikaal jaar in de Dorpskerk. Kaarten kunnen nu al worden gereserveerd via de website van Arjan Breukhoven.

Concertserie 2024